Fulltextové vyhledávání

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Drobečková navigace

Úvod > Blog > Třetí a nejlepší !!

Třetí a nejlepší !!



Datum konání:
10.3.2023

 

V pořadí třetí reprezentační ples naší Zušky rozvlnil Masarykovo divadlo v pátek 10.3.2023 v rytmu tanečních melodií, živého zpěvu sólistů i školních kapel, unikátního bicího vystoupení, výrazovým tancem našich žákovských formací, módní přehlídkou plesových a svatebních šatů a především vytrvalým, mnohdy velmi elegantním a občas taky dost bizarním tancem učitelů, žáků, rodičů a přátel školy, na stále zaplněném parketu.

 

Ples frčel od první minuty svým tempem a my učitelé a pořadatelé jsme mnuli ruce, protože napotřetí už prostě všichni víme jak na to, co dělat a čemu se vyhnout, a pracujeme jako krásně seřízené hodinky.

Scénář našeho galavečera se nám rodil v hlavě už od začátku školního roku. Ono je za těmi vystoupeními a organizací schováno dost práce. My už ale nejsme plesoví nováčci a letos se celá fáze přípravy a nácviku ve škole dala popsat výstižně jedním slovem jako – symbióza.

 

Všechny děti ve školních kapelách už od 1. září vědí, že jejich top večer, přijde někdy v březnu.

Kapely: Impress, Ňák Tak, Brass Band, Shame a After Past, už od začátku roku cvičí každý týden ve studiu svůj playlist. Vybírají to nejlepší, co se jim daří zahrát a dobře to zní. Přemýšlí o tom, aby se na písně dobře tančilo, aby si hosté mohli hrané songy také zazpívat. Děvčata zkouší šaty a outfity, kluci ladí formu na nástroje a učitelé organizují vystoupení a školní akce tak, aby už to na plese měli všichni hráči obehrané na nějakém předešlém vystoupení, aby nebyla moc velká tréma a výstup byl prostě pecka!

 

Ples zahájila dvojice našich fešných moderátorů Vítka Heřmana a Jana Rýznara, v oblecích salonu Diamond, díky kterým jsme si naše kluky my učitelky prohlížely důkladněji, než když se denně potkáváme ve sborovně v civilu.

Víťa s Honzou přivítali návštěvníky a uvedli první kapelu Impress. Kapela se pustila do díla a přišla slabá chvilka každé taneční zábavy – nikdo nechce být první na parketu.

Známe to všichni, sedíme na židli, podupáváme do rytmu pod stolem, ale zvednout se a jít na prázdný parket první a nechat po sobě celý sál koukat, to ne! Člověk se cítí ještě hůř, než kdyby byl nahý, to by se možná dalo ještě přežít. První na parketě se cítí jak pod rentgenem a stydí se za každý krok, nedej Bože za zakopnutí, nebo šlápnutí partnerovi na nohu.

Trapnou chvilku vyřešil Jonáš Morávek, nezastavitelný šoumen kapely, který řekl do mikrofonu pěkně nahlas a všem, že pokud nezačnou hosté tancovat, kapela nebude hrát.

A bylo!

Od toho momentu už parket nebyl prázdný ani o přestávkách, kdy se nehrálo.

První část plesu tedy obstarala vystoupení školních kapel, při kterém se tanečníci už dostali do provozního varu a nešetřili pískotem, potleskem, křikem a pochvalou. Zazněly cover verze českých i zahraničních songů a dokonce i vlastní tvorba a úprava skladeb.

Po svižných dvou hodinkách tance přišel čas na odpočinek a trochu toho vizuálního potěšení.

Módní přehlídku plesových a svatebních šatů salonu Diamond zahájily dvojice učitelů: Vítek Heřman s Alenou Lyczkovski, manželé Krčmárikovi a Hozna Rýznar se Simonou Tlustou.

Naše maličká, štíhlounká bývalá žačka Simča Tlustá, současná paní učitelka, moderátorka, herečka a zpěvačka v mnoha muzikálech a kapelách nemohla při takové příležitosti zůstat potichu a v civilních teniskách, mikině a maskáčových legínách.

Salon Diamond jí oblékl do několika překrásných šatů, které na ní v zákulisí oblékaly asistentky mezi sólovými písněmi.

Slyšeli jsme písně:

Růže (L. Vondráčková)

Nešlap nelámej (H. Zagorová)

Muž číslo jedna (M. Rottrová)

a nemohla chybět píseň Diamonds (Rihanna).

Písně v podání naší paní učitelky, oblékané a svlékané během minipauziček, doprovodily módní přehlídku, při které si přišli všichni na své. Dámy pohledem na nádherné róby a pánové (co si budem ...) modelkám to prostě slušelo. Simča si za svůj výkon vysloužila jásot a pískot nás všech ostatních učitelů, kteří moc dobře víme, jaká tréma musí před takovým výstupem být.

Přestávku mezi školními kapelami a nástupem taneční kapely Levačka vyplnilo také předtančení žáků našeho tanečního oboru, kteří předvedli dvě skvělé choreografie.

My, unavení „jednou za čas“ tanečníci, co už nás v tu dobu bolely nohy z podpatků a škrtily kravaty u košilí, jsme s chutí odpočívali při pohledu na modro-žluté dívky v taneční variaci na pohyb slunce a mraků z představení Louka, a poté na vtipnou sestavu cviků a tance s názvem Baletní tréning které si skupina starších žáků, v barevných pruhovaných trikotech,  připravila speciálně pro tuto příležitost.

Fenomenální Bubeňouři, s barevně světélkujícími paličkami, svojí skoro 10 minutovou bubenickou show se skvělými rytmy a světelnými efekty, zakončili taneční přestávku frenetickým bubnováním, které dostalo odpočívající opět do provozní teploty.

Nástup Levačky nemohl přijít v lepší čas. Nikdo už nemusel hosty pobízet do tance. Taneční parket se zaplnil od první minuty a od cca 1h v noci se na něm skoro nedalo hnout.

Zábava byla špičková a tančilo se opravdu na maximum. Ještě, že nás Levačka občas obdarovala nějakým blues, nebo ploužákem, jinak bychom tam vypustili duši.

Po celou dobu plesu byla díky darům Vás rodičů a přátel školy přístupná také bohatá tombola, o kterou se pečlivě staraly paní učitelky Šárka Rejšková a Pavla Šťovíčková.

Ještě jednou všem dárcům opravdu moc a moc děkujeme!

O výzdobu sálu se postaralo naše výtvarné oddělení simulací klavírních klapek na jednom z jevištních tahů v divadle. Vypadalo to dobře, prostě jeden velký klavír a pod ním partička super muzikantů, učitelů i žáků.

Víno, chlebíčky, podpatky, flitry, obleky a nastavená rámě tanečníků už dotvořily zbytek atmosféry, našeho jednoznačně nejlepšího Zuš plesu.

A jak jste to viděli Vy?

Nemůžeme se nepochlubit, stálo nás to hodně příprav, tak nám to odpusťte, ale slyšeli jsme i komentáře od Vás hostů, že to byl nejlepší ples sezóny. :-)

Nemyslíme to zle, jen máme fakt velkou radost a děkujeme, že jste v tom byli s námi.

 

S pozdravem na všechny organizátory

Marta Detková